TÉRKÉP FÓRUM APRÓHIRDETÉS CÉGTÁR
KEZDŐLAP   
Zsennye főoldala
Kistérségi Társulás


BEMUTATKOZÁS   
Köszöntő
Falutörténet
Látnivalók
Elhelyezkedés
Híres szülöttek
Művészek
Civil szervezetek


E-ÖNKORMÁNYZAT   
Alapadatok
Képviselő-testület
Bizottságok
Meghívó, előterjesztés
Rendeletek
Határozatok
Önk. szerződések
Hivatal felépítése
Ügytípusok
Hatósági nyilvántartások


INTÉZMÉNYEK   
Művelődési ház
Orvosi rendelés


GAZDASÁG   
Helyi adó
Infrastruktúra
Beruházások
Vállalkozások
Pályázatok
Pénzintézetek
A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósult meg


Polgármesteri köszöntőZsennye köszönti a világhálón!Tisztelt Hölgyem! Tisztelt Uram!Ha Ön olvassa e sorokat, rátalált Zsennye község weblapjára. Rátalált egy régi, több száz éves településre, annak adataira, melynek nevében köszöntöm Önt.

Köszöntöm Önt azon mostani és hajdani kis-zsennyei és nagy-zsennyei emberek nevében, akik közel háromnegyed évezred alatt hitükkel, cselekedeteikkel hozzájárultak ahhoz, hogy ez a község átvészelve a századok viharait, idegen hadak dúlásait, természeti csapásokat, a mai napig fennmaradhatott.

Lehet, hogy elfogult vagyok gyermekkorom szép emlékei, pátriám szépségei, értékei iránt. Lehet, hogy ma már elődeink egynémely tetteit is másképpen ítélnénk meg, de őseink küzdelmeiről, áldozatvállalásairól, értékeink megteremtésében és megőrzésében kifejtett munkájukról, soha egyetlen percre sem feledkezhetünk meg. Ha belegondolunk abba, hogy ők sem tettek mást, mint kemény küzdelmet vívtak létükért és ezzel mindenkor példát mutattak az éppen felnövekvő nemzedéknek, hogy nekik és nekünk is legyen erkölcsi tartásunk és erőnk a nehézségek vállalásához. Ők azok, akik a közel háromnegyed ezredév munkás hétköznapjain, hol keserű, hol önfeledt ünnepein tetteikkel írták a település történelmét, mint ahogyan a ma itt élők is ezt teszik, tesszük, csak éppen nem gondolunk rá.

A község határában álló „Ezeréves” tölgy, ha beszélni tudna, talán sokkal többet tudna elmondani e kies tájról, mint melyet mi halandók elmondani vagyunk képesek.

A történelem, a régmúlt tárgyi eszközei bebizonyították, hogy már mintegy 4000 ezer évvel ezelőtt emberek éltek itt, a Rába és Sorok találkozása közelében. Lakott volt a vidék a Római Birodalom uralma idején, kerültek elő honfoglalás kori leletek is. Mindezek együtt alkotják községünk távoli és közelebbi múltját, őrzik meg az utókor számára az itt élők örökségét.

Ajánlom a községről megjelenő adatokat, lapokat mindazoknak, akik szeretnék tudni, honnan erednek gyökereik, akik a múlt értékeiből akarnak és képesek meríteni. Legyenek mindannyian akár szűkebb pátriám lakói, elszármazottak vagy olyanok, akik csak szeretnék megismerni egy értékeire és a környezetére büszke, tevékeny közösség múltját, jelenét, vagy csak ismerkedni akarnak Zsennyével.

 

Szilvágyi József  
polgármester     

oldal nyomtatása
Nyomtatás
küldje el az oldalt emailben
Küldje el az oldalt emailben
TELEPÜLÉSEK   
HÍREK, FELHÍVÁSOK   
Aktuális
Archívum


AKTUÁLIS   
Újság


KERESŐ   

SZÁLLÁS   
Magánszállás


GALÉRIA   
Képgaléria és képeslapküldés


VENDÉGKÖNYV   
Írás
Olvasás 
Látogatók száma:  450958 Impresszum Oldaltérkép E-mail